| | | | |
Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS
 

Μετά το Κανάλι ο παραλιακός δρόμος συνεχίζεται και οδηγεί στο Ασκέλι, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ΒΑ του λιμανιού.

Το Ασκέλι "βλέπει" στο ανοικτό πέλαγος και είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου με πανοραμική θέα από ψηλά.

Υπάρχουν τέσσερις "οφιοειδείς" δρόμοι που ξεκινούν από τον παραλιακό και με διακλαδώσεις διασχίζουν το Ασκέλι, φτάνοντας στην κορυφή του λόφου.

Διαθέτει 2 οργανωμένες παραλίες με beach bar, γήπεδο beach volley, τραπεζάκια με καρέκλες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια για να αλλάξετε, τουαλέτες και με σχολή για θαλάσσια σπόρ.

Υπάρχει χώρος για να παίξετε ρακέτες και πανύψηλα δέντρα για να ξεκουραστείτε κάτω από αυτά.

Στο Ασκέλι υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία, πάνω στην θάλασσα, που διαθέτουν πισίνα, μπαρ και ταβέρνα αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα. Πανέμορφα σπίτια, σκαρφαλωμένα στην πλαγιά με έξοχη θέα και πολλή δροσιά για όσους διαθέτουν μεταφορικό μέσο ή έχουν διάθεση να περπατήσουν. Το Ασκέλι προσφέρεται για οικογενειακό τουρισμό, αφού τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν εκτός των άλλων διαμερίσματα με κουζίνα και ότι άλλο χρειάζεται μια οικογένεια.

Έχει supermarket, minimarket και γραφείο ενοικιάσεων μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων για κοντινές εξορμήσεις. Επίσης υπάρχουν πισίνες με cafe snack bar στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε και στον παραλιακό δρόμο βρίσκονται αρκετές γραφικές ταβέρνες με καλό φαγητό και λογικές τιμές.

Επίσης υπάρχουν cafe snack bar, στα οποία εκτός από καφέδες, παγωτά, ποτά και αναψυκτικά, μπορείτε να γευματίσετε με κάποιο πρόχειρο φαγητό.

Σε μερικές από τις ταβέρνες διοργανώνονται τακτικά και ελληνικές χορευτικές βραδιές, ορισμένες μέρες την εβδομάδα.

Το Ασκέλι έχει συνεχή συγκοινωνία με την πόλη του Πόρου με λεωφορεία,
ταξί ή με βαρκούλες. Αν έχετε διάθεση, περπατώντας, χρειάζεστε περίπου 30 λεπτά.