| | | | |
 
Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS

Highslide JS
 

Ο επισκέπτης του Πόρου μπορεί από μόνος του ή οργανωμένα
να ακολουθήσει μια από τις παρακάτω εκδρομές:

A. Με μοτοποδήλατο, λεωφορείο, ταξί ή βάρκα

1. Πόρος - Πέρλια - Νεώριο (3 Km. οδικώς ή με βάρκα)
Από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι το Λιμανάκι της αγάπης και το Ρωσικό Ναύσταθμο με μοτοποδήλατο, με το αυτοκίνητό σας ή με τα πόδια.

2. Πόρος - Ασκέλι - Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής (5 Km.)
οδικώς ή με βάρκα.

3. Πόρος - Βρυσούλα - Ναός του Ποσειδώνα ή Βαγιωνιά (8 Km.)
οδικώς με μοτοποδήλατο ή με το αυτοκίνητό σας κάνετε την περιφορά του νησιού.

4. Πόρος - Αλυκές - νησάκι Μπούρτζι (3Km.)
οδικώς από τον Γαλατά ή με βάρκα από τον Πόρο.

5. Πόρος - Γαλατάς - Λεμονοδάσος (3Km.)
Σε λιγότερο από δέκα λεπτά της ώρας θα βρεθείτε με τη βάρκα στην Πλάκα και από εκεί πολύ γρήγορα στο περίφημο Λεμονοδάσος. Μπορείτε να πάτε και οδικώς από τον Γαλατά.

6. Πόρος - Γαλατάς - Μάγουλα (5 Km.)
Περίπου 5Km. από το Γαλατά υπάρχουν οι Βασιλικοί τάφοι της Μαγούλας. Μπορείτε να πάτε οδικώς από τον Γαλατά.

7. Πόρος - Τροιζήνα - Διαβολογέφυρο (10Km.)
Δέκα (10) χιλιόμετρα από το Γαλατά υπάρχει το πανέμορφο χωριό Τροιζήνα στο οποίο βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Τροιζήνας καθώς και οι πηγές του Ιλλικού ποταμού, μέσα σε μια καταπράσινη από πλατάνια χαράδρα, το Διαβολογέφυρο, εκεί όπου ο Θησέας είχε ιδρύσει το ιερό της Νυμφίος Αφροδίτης. Μπορείτε να πάτε οδικώς από τον Γαλατά.

Β. Με το αυτοκίνητό σας

1. Πόρος - Μετόχι (Ύδρα)
Σε μισή ώρα περίπου από τον Γαλατά, ακολουθώντας μια θαυμάσια παραλιακή διαδρομή βρίσκεστε στο Μετόχι, μια παραλία απέναντι από την Ύδρα, στην οποία υπάρχει χώρος για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.
Από το Μετόχι μπορείτε να περάσετε απέναντι στην Ύδρα με δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά, ανά μια ώρα, από το σκάφος "FREEDOM" N.Y. 1058 ή να καλέσετε κάποιο θαλάσσιο ταξί.

2. Πόρος - Μέθανα - Βαθύ
Από τον Γαλατά ακολουθώντας τον δρόμο προς την Αθήνα, βρίσκετε την διακλάδωση προς τα δεξιά για τα Μέθανα, στα οποία φτάνετε μετά από διαδρομή μισής ώρας περίπου. Αν θέλετε, συνεχίζοντας φτάνετε στο θαυμάσιο ψαροχώρι Βαθύ με πολύ όμορφες ψαροταβέρνες και παραλία για να κάνετε μπάνιο.

3. Πόρος - Ερμιόνη - Κόστα - Σπέτσες ή Πόρτο Χέλι
Από τον Γαλατά ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, μετά το Μετόχι, φθάνετε στην Ερμιόνη σε μία ώρα. Αν θέλετε, συνεχίζοντας φτάνετε στην Κόστα που βρίσκεται απέναντι από τις Σπέτσες, σε μιαμιση ώρα. Στην Κόστα υπάρχει μεγάλο parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περάσετε με καϊκάκι ή με θαλάσσιο ταξί στις Σπέτσες. Αν πάλι θέλετε, μπορείτε συνεχίζοντας να φθάσετε και στο Πόρτο Χέλι σε 10 λεπτά από την Κόστα.

Γ. Με καραβάκι

Διοργανώνονται ημερήσιες κρουαζιέρες για το γύρο του Πόρου και για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού Αγκίστρι - Αίγινα - Ύδρα - Σπέτσες.

Δ. Με καραβάκι ή πούλμαν

Διοργανώνονται ημερήσιες εκδρομές με πούλμαν για τις Μυκήνες και το Ναύπλιο.

Τον Ιούλιο & Αύγουστο διοργανώνονται εκδρομές για το φεστιβάλ της Επιδαύρου.

Ε. Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Αίγινα, τα Μέθανα, την Ύδρα, τις Σπέτσες το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη.

Η ιδανική τοποθεσία του Πόρου προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές σε αυτές τις περιοχές. Μπορείτε να φύγετε το πρωί στις 09:00 με το flying dolphin που έρχεται από τον Πειραιά και να επισκεφθείτε ένα από τα κοντινά νησιά Ύδρα - Σπέτσες - Πόρτο Χέλι - Ερμιόνη, και να επιστρέψετε στον Πόρο με το βραδυνό flying dolphin.

Επίσης μπορείτε να φύγετε στις 10.45 με το πλοίο της γραμμής, προκειμένου να επισκεφτείτε τα Μέθανα ή την Αίγινα και να επιστρέψετε στον Πόρο με το βραδυνό δρομολόγιο (Από την Αίγινα μπορείτε να επισκεφτείτε με θαλάσσιο ταξί και το νησί Αγκίστρι).